Бургас, Крими

Тийнейджъри строшиха 3D фигура, която помага на децата да пресичат безопасно в Меден рудник

0

Двама тийнейджъри на 19 и 16 години строшиха 3D фигурата на момиченце до ОУ “Елин Пелин” в комплекс “Меден рудник”, която помага на децата де пресичат безопасно. Всеки ден на това място преминават стотици ученици.

Инцидентът е станал на 24 септември. Младежите са задържани от полицията и са направили пълни самопризнания. Материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура в Бургас за образуванe на досъдебно производство.

Община Бургас ще възстанови със собствени средства разрушения знак, след което ще търси по законов път възстановяване на щетите от страна на извършителите.

През това лято такива фигури бяха поставени на ключови места в Бургас. Те са прототипи на анимационните герои Боби и Кели. Фигурите са в реален детски, а целта им е да накарат шофьорите да намалят скоростта около пешеходните пътеки и да дават предимство на пресичащите деца.

Община Бургас призовава за опазване както на триизмерните кукли, така и на всички съоръжения и знаци, които осигуряват безопасността по пътищата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега