Бизнес

Tesla избра България за партньор в Европа

0

Първата зарядна станция на Tesla у нас ще бъде изградена в Пловдив на бул. „България” и ще бъде част от веригата, започваща от Загреб и завършваща в Одрин. Това става ясно от картата на зарядни станции на американския технологичния гигант.

Страната ни се нарежда сред потенциалните партньори във всички области на бъдещо развитие на Tesla в Европа и Близкия изток, посочват от Министерството на икономиката.

За да бъде развита инвестицията на Tesla в България и да бъде разширено присъствието на технологичния гигант у нас, би спомогнало планирането и въвеждането на законодателни мерки за стимулиране продажбите на електромобили, както и на екологично законодателство за по-високо данъчно облагане на транспортните средства, задвижвани от въглеводородни горива, които замърсяват околната среда.

Много полезно въздействие за създаване на подходяща среда за подобна инвестиция би било и създаването на иновационна култура в българските университети, както и заделянето на бюджети за научни изследвания, свързани с бизнеса.

Важно за развитието на бъдеща мащабна инвестиция на американския технологичния гигант Tesla би било и реализирането на подкрепа на местно ниво от експортно кредитиращи институции.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега