Общество

Тереза Мей избегна тежко поражение на местните избори в Лондон

0

В полунощ (българско време) приключи изборният ден във Великобритания. Британците отидоха до урните, за да гласуват на местите избори, в които се избираха над 4400 общински съветници в 150 общински съвета. Някои от местните парламенти се обновяват напълно, а други частично, припомня Reuters и Франс прес. Официалните резултати ще излязат по-късно днес.

Лондон е основният залог на вота и лейбъристите имаха амбиции да спечелят няколко района там, които са традиционно консервативни като Уестминстър и Уондзуърт. В Кенсингтън и в Челси торите се очаква да платят цената за пожара в небостъргача Гренфел, в който миналата година загинаха над 70 души и за който оцелелите ги смятат за виновни, отбелязва Франс прес.

Към 1.30 ч. по Гринуич днес, първите резултати даваха 56 места за консерваторите в Лондон, отстъпление с 4 места за лейбъристите и спад от 76 места за подкрепящата Brexit “Партия за независимостта” на Обединеното кралство, според BBC. Тези данни обаче далеч не отразяват общата тенденция от вота, отбелязва Франс прес.

Reuters отбелязва, че консерваторите на Тереза Мей са избегнали тежко поражение в Лондон и са постигнали победи в други райони, на други места, които подкрепят Brexit. Лейбъристите обаче също са постигнали победи в столицата, допълва агенцията.

Въпреки че запазват като цяло контрола си, консерваторите губят отделни места в районите Уестминстър и Уондзуърт. Резултатите от други места в 32-те лондонски района показват, че прогнозите за ориентиране на столицата към лейбъристите са се материализирали, въпреки че не толкова силно, че да причинят тежки поражения, които ще представляват сериозен проблем за Мей.

Извън Лондон консерваторите си връщат контрола в районите, подкрепящи Brexit – Питърбъроу и Базилдън, като до голяма степен това става за сметка на антиевропейската Партия за независимост на Обединеното кралство.

В 19 ч. по Гринуич се очаква да бъдат обявени пълните резултати и от вота. 

Economic.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега