Бизнес

Технологичният гигант Apple е получил разрешение да тества автономни автомобили

0

Технологичният гигант Apple е получил разрешение да тества автономни автомобили по пътищата на щата Калифорния. Властите на щата

публикува списък на компаниите, които имат подобно разрешение и най-новото име в него е това на Apple, съобщава Bloomberg.

За първи официално Apple призна, че разработва автономни коли в края на миналата година чрез писмо, насочено към регулаторните органи на Щатите. В него компанията изразява желанието си за “лоялна конкуренция” в сектора между традиционните производители на коли и новите играчи на пазара.

Компанията е получила разрешение да използва три автомобила Lexus RX450h, както и шест водачи, които да стоят зад волана по време на тестовете.

Това е ясен знак, че Apple сериозно иска да участва в развиването на една нова технологична ниша, която да преобърне представите ни за мобилност, както и за автомобилната индустрия. В този сектор има сериозна конкуренция, където още 29 компании имат разрешителни за тестове на автономни автомобили – Google, Ford, General Motors, Tesla, производителят на чипове Nvidia и др. са в списъка.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега