Бургас, Общество

Тече записването за полумаратона на Атанасовското езеро

0

Всеизвестно е, че дори зимата не може да спре хората, които обичат да тичат и карат колело. За всички тях е предизвикателството полумаратон “Атанасовско езеро”, с дата на провеждане 21 януари 2018 г. Основната цел на събитието е да се популяризират спорта, физическата активност и значението на резервата като природозащитен обект на регионално и световно ниво. Организатори са Сдружение “Зелена Странджа”, Българска фондация “Биоразнообразие” и Община Бургас.

Трасето на полумаратона е с начало и край пред Културен център “Морско казино” в Морската градина и извежда участниците до противоположната, северна част на резерват “Атанасовско езеро”. Общото разстояние в двете посоки е 21 км., като маршрутът е един и същ за бегачи и колоездачи. За бегачите съществува опция да се запишат на дистанция от 8 км., която достига до междинен пункт в близост до басейните с луга. Настилката по трасето е асфалт, като при дългата дистанция има участък от 5 км. по полски път.

* Важно! – записването за участие е до 8 януари, тъй като е нужно време за чипиране на всички състезателни номера. Така впоследствие времето на всеки състезател ще се измерва електронно.

Подробна информация за събитието, за резерват “Атанасовско езеро” и регламент за участие може да откриете ТУК.

Архивна снимка: polumaraton.zelenastrandja.com


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега