Политика

Татяна Дончева призна поражението. Готви се за парламентарни избори

0

Катастрофални, слаби, разочароващи – с тези думи щабът на Двжиение 21 определи резултатите си от тези избори, цитиран от offnews. Кандидатите на партията за президент и вицепрезидент Татяна Дончева и Минчо Спасов събраха около 70 хил. гласа подкрепа или под 2%. 

Резултатът е слаб, но кампанията беше добра, отчете Дончева. Относно това за кого ще даде Д21 подкрепата си на вота, Дончева коментира: 

“Няма да обиждаме избирателите си с подобни призиви. Те мислят достатъчно, за да направят своя избор. Аз лично няма да подкрепя нито един от кандидатите.”

Дончева отчете двама победители от вота и това според нея са Марешки и двойката на Патриотите. 

“Подсъдим за рекет (Марешки – бел. ред) с такъв силен резултат за нас показва, че хората не искат нужната промяна и не желаят нашите послания.”

Според Дончева наивно би било обяснението и решението на Борисов да подава остаква след вота. “Той не е уточнил пред кого ще подава оставка, тя ще бъде театрална”, каза председателката на Д21. 

Пред журналисти Дончева заяви, че вероятно ще излезе в почивка от медийни изяви, защото би искала да даде път на другите от нейната партия. 

Въпреки резулатите, Д21 и НДСВ заявиха, че сега е добрият момент да се щурмува парламента. На евентуален предсрочен парламентарен вот партията на Дончева и НДСВ ще играят отново заедно. 

Щабът на Дончева изрази мнение, че това са били първите “горе-долу” честни избори от 9 години насам, на които Цветанов губи и това е “показателно”. 

“На ГЕРБ не им се сменяха чували”, каза съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев. 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега