Бургас, Общество

Търси се име на новата атракция в Сарафово

0

Бургазлии имат възможността сами да изберат име на новата атракция в бургаския квартал Сарафово.

Там, в центъра на кръговото кръстовище до летището, вече има красиво експонирана рибарска лодка. Тя е пребоядисана и поставена насред изкуствена дюна с живи растения и атрактивно подредени скални късове. Вечер лодката свети в лъчите на монтираното художествено осветление.

“Досега чужденците слизаха от самолета и първото нещо пред очите им беше едно скучно кръгово кръстовище. Туристически град сме и е добре да има още такива интересни кътове. Помогнете да изберем име на лодката”, каза кметът Димитър Николов.

Предложения можете да изпращате до 17 октомври /петък/ на електронна поща: m.bogomilova@burgas.bg

Най-оригиналното име ще стане официално за лодката и ще бъде изписано на нейния борд.

Община Бургас все още желае и опитва да се сдобие със стари, повредени и неизползваеми дървени рибарски лодки, за да ги аранжира с декоративни цветя и треви. Те ще бъдат разположени на други ключови места в града.

Ако имате желание да помогнете, за контакт можете да използвате същия електронен адрес –m.bogomilova@burgas.bg, или да се обадите на телефон 056/907 279, отдел “Озеленяване”. Превозът на старата лодка е ангажимент на Общината. За всяка лодка от общинска администрация ще се отблагодаряват с чисто нова пейка, която да поставите в двора или пред входа на жилищния си блок.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега