Vox Populi

Такива като Фолксваген не идват тук заради такива като Божков

0

Скъпи приятели, познати и съвсем непознати. Моля ви, не ме тагвайте на поръчковите материали за толинга. За мен те не са нещо ново, но не знам дали вие разбирате какво се случва.

От едната страна в този конфликт е г-н Васил Божков, който спонсорира тази негативна медийна кампания, от другата е г-н Капш.

Единият е председател на индустриалната камара на Австрия, а другият на бизнесклуб “Възраждане”. Единият е меценат в световен мащаб, другият бащица на иманярите. Единият е търсен от политици за подкрепа на всякакви либерални каузи, с другият, ако се снимат, ще им приключи кариерата. Единият работи на 5 континента и е еталон за почтеност в бизнеса, на другият сферите на бизнеса му не са за хвалба. Изяснява ли ви се или е необходимо ли е да продължавам? Единият е партньор на НАСА и доставя чипове на НАТО, другият най-много с ДС или с някоя руска служба да си сътрудничи. В тази картинка аз съм се ориентирал лесно и съм си избрал страна, мен не ме мислете. Става въпрос за два различни свята, ако още не разбирате.

И ако не е Борис ще е Ханс, нека да е ясно. Ако не е Ханс ще е Пиер, ако не е Пиер ще е Джон. И тогава всички ще се наиграят като дойде Джон, не само господин Божков. Глупостите по мой адрес в “медиите” само ме забавляват. Защо държавата е толкова пасивна в кампанията стещу тол системата за мен е загадка. Най-много да изгони още един световен инвеститор. Но пък винаги “Националната лотария” може да изпечата един допълнителен тираж талончета за търкане с големи награди и всички да са доволни. Изобщо всеки ден да се говори по темата толинг и нито един път да не се спомене името на Васил Божков е най-висша форма на медийна свирка и журналистическо изкуство. Предполагам парите от лотарията са много и стигат за всички.

Ако Фолксваген случайно пропусне България и не сте разбрали изречението “България не може да гарантира защита на интересите на инвеститора”, е точно това, което се случва с “Капш” в момента. Държавата не може да гарантира, че инвеститора няма да попадне под натиск от местните олигарси и да бъде изнудван по всякакъв начин. И не е виновен нито конкретен министър, нито някоя стратегия на министерство, която не се изпълнява. Такива като Фолксваген не идват тук заради такива като Божков.

Сега, да обяснявам как се “мотивира” Блъсков да пусне някоя публикация в “Труд”, няма смисъл. Миналата година писа, че Радан Кънев със сигурност прибирал “милиарда” от толинга. Анонимни сайтове не се коментират по принцип, в “Капитал” се вихри приятелка на Лилана от Лондон, а Ивет Добромирова е всеизвестна с моралните си компромиси. Това се случва в медиите.

Разпространявайки поръчковите материали на Божков участвате в кампанията му по очерняне на един инвеститор, който е желан навсякъде по света. Защото “Капш” може и прави бизнес по целия свят, но ако си искате Божков, халал да ви е. Казах ви, винаги може да се пусне извънреден тираж на лотарията с много големи награди и всичко да е точно.

Борис Марков – роден в Бургас и жител на света. И грам, ама грам не ми пука да кажа каквото мисля или пък да ме стерсне някое име. Айде лек ден.

 

за автора: Борис Марков е представител на специализираната в изграждането на тол системи австрийска компания “Капш”


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега