Общество

Светът изпрати рекордна за туризма година

0

Светът изпраща рекордна туристическа година. Международните туристически потоци са нараснали със забележителните 7% през 2017 г., за да достигнат общо 1.322 милиона, според последния барометърза световния туризъм на ООН (UNWTO). Това е най-добрият показател за последните седем години. Този силен ръст се очаква да продължи през 2018 г. с темп от 4% -5%.

„В сравнение с 2016 г. броят на туристите е нараснал със 7%. Най-голям ръст се отбелязва в европейските страни (+8%) и в Африка (+*). Европа миналата година е посетена от 671 млн. души, а в Африка е имало рекорден за района туристически поток от 62 млн. посетители”, става ясно от съобщението. За Европа резултатите са извънредни, тъй като това е голям и по-скоро зрял регион, пишат от ООН.

Ръст на туристи е отчетен и в Азиатско-тихоокеанския регион (+6%) – 324 млн. посетители през 2017 г., Близкия Изток (+5%) – 58 млн. и в Северна и Южна Америка (+3%) – 207 млн. туристи.

„Растежът на туристическия поток през 2017 г. е свързан с глобалното икономическо възстановяване, както и възстановяването на търсенето в туристическите пазари в Бразилия и Русия след години на рецесия”, отбелязва организацията.

“Международните пътувания продължават да нарастват силно, като укрепват туристическия сектор като основен двигател на икономическото развитие. Третият експортен сектор в света – туризмът е от съществено значение за създаването на работни места и просперитета на общностите по света”, каза генералният секретар на UNWTO Зураб Пололикашвили. “Но докато продължаваме да растем, трябва да работим по-близо, за да гарантираме, че този растеж ще бъде от полза за всеки член на всяка общност и ще бъде в съответствие с целите на устойчивото развитие”.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега