Бургас, Култура, Топ новини

Световноизвестен виолист изнася концерт в Бургас

0

Световноизвестният виолист, диригент и преподавател  проф. Александър Земцов ще се включи в концерта, които се организира в рамките на Лятна академия на изкуствата на 6 юли, от 19:00 часа, в часа в зала „Тончо Русев“ в Културен дом „НХК“.

Проф. Александър Земцов е един от най- известните музиканти от неговото поколение на музикалната сцена днес, постигнал международно признание като виолист, диригент и преподавател.

Носител на редица награди от престижни международни конкурси, проф. Земцов бива назначен на позицията на водач на групата на виолите на Лондонска Филлхармония,  като най-младият водач в историята на оркестъра. По-късно, едва на 25 години става професор в Университета за Музика- Гилдхол в Лондон. Кариерата му като диригент се развива паралелно и има удоволствието да дирижира и оркестри като Националният Оркестър на  Москава “Евгени Светланов”, Украинска Национална Опера- Киев, Лондонска Филхармония, Синфония Финландия, Камерен Оркестър Манхайм,  ОЦМ Дортмунд,  Софийска Филхармония, Симфоничен Оркестър Пори, ИНСО Лвов, Лианинг- Китай  и много други оркестри на всички континенти.  Дирижира солисти като Табеа Цимерман, Миша Майски, Симон Тръпчески и др.

Проф. Александър Земцов преподава виола в Университета за Музикално и Танцово Изкуство в Кьолн, Германия и в Лозана, Швейцария. Негови студенти заемат водещи позиции в много престижни оркестри и са лауреати на международни конкурси.

През 2015 г. проф. Александър Земцов е назначен за художествен ръководител и диригент на Международния нов симфоничен оркестър (INSO) в Лвов, като на този многонационален немско-руско-украински музикант се присъединява ролята на „посланик на мира“ в Украйна, който цели да донесе мир и Единство чрез музика.

Билети в мрежата на Eventim и на каса „Часовника“, понеделник -петък, от 10:00 до 18:00 часа.
Телефон: 0894/898098.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега