LifeStyle

Супер Марио официално вече не е водопроводчик

0
Известният мустакат, облечен в червено герой от едноименната поредица видео игри на японската компания Nintendo – Марио, вече официално няма да е водопроводчик. Дълго време той бе представян като работник в областта на водопроводните инсталации, но актуализираната информация в сайта на Nintendo сочи, че той се е отказал от тази си дейност, пише Independent. 

 
Измисленият герой може да бъде описан като нисък и пълен италиански водопроводчик, но практически той се подвизава в различни жанрове като състезателни и спортни, ролеви и образователни игри. Впоследствие франчайзът „Марио“ си намира място и в други медии, като по него са правени филми, тв шоута, комикси и различни видове мърчайндайз стоки. 
 
Марио всъщност никога не е бил видян да поправя каквито и да е водопроводни инсталации, но се предполага, че е получил работата си, тъй като е бил прекарал много време под земята. Създателите му обясняват, че след като е било решено да е водопроводчик, много от останалите черти от образа му, включително това, че е италианец и живее в място, напомнящо Ню Йорк, са дошли от само себе си. 
 
Миналата година те разкриха също, че Марио е едва около 25-годишен, а не е човек на средна възраст, както повечето хора смятат. По думите на създателя му Шигеро Миамото компанията е била особено предпазлива в разкриването на повече детайли, за да може да си остави вратички и да моделира останалите характеристики на героя според конкретната игра, в която бива поставен.
 
В тази връзка дори професията му на водопроводчик търпи промяна. Ако в началото, когато се появява за първи път през 1981 г., Марио прекарва повечето време в канализацията на Ню Йорк, амплоато на водопроводчик му подхожда повече. След това обаче професията му се променя според обстановката. В „Jumpman”, която се разиграва на строителна площадка, например той е обикновен дърводелец. 
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега