Бургас, Общество, Топ новини

Студенти от БСУ организират благотворителен спектакъл в помощ на Ивелина

0

Студентският съвет при Бургаския свободен университет организира благотворителен спектакъл с цел да подпомогне набирането на средства за Ивелина Иванова, която се бори с болестта на Ходжкин.

Театралното ателие при БСУ ще представи благотворителния спектакъл „Напразни усилия на любовта“ на Уилям Шекспир  на 26 април от 19:00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“. Билети може да закупите от Билетна каса „Адриана Будевска“ на цена от 5 лева. Всички средства, събрани от представлението, ще бъдат преведени по банковата сметка на Ивелина.

Ивелина Иванова е студентка в Бургаския свободен университет. Учи Журналистика, но се налага да прекрати обучението си, за да се бори за живота си. През 2011 година Ивелина е диагностицирана с „Болест на Ходжкин”. В България до момента са й проведени десетки химиотерапии, 2 лъчетерапии, една автоложна и една алогенна трансплантации на стволови клетки. За съжаление болестта не се овладява и напредва.

Испанска клиника дава надежда да се справи със заболяването посредством лечение с Кукаимунотерапия. Към януари 2015 год. за лечението на Ивелина са изразходвани 30 000 евро. Необходими са още приблизително 50 000 евро до приключване на терапията.

В момента Ива се намира в университетската болница Universidad de Navara в Памплона, Испания, където всеки ден се бори за живота си. Имунитетът и е драстично слаб, което предразполага развитието на различни вируси и забавя животоспасяващата имунотерапия.

Благотворителният спектакъл се осъществява с подкрепата на: Бургаски свободен университет, Practa – студентска PR агенция към БСУ, Драматичен театър „Адриана Будевска“, Национално представителство на студентските съвети и Община Бургас. Основен медиен партньор на събитието е VoxBurgas.

Дарителска банкова сметка:

Титуляр: Ивелина Илкова Иванова

Банка: Райфайзен Банк

IBAN: BG81 RZBB 9155 1004 9240 46

BIC: RZBBBGSF

 

DMS IVELINA на номер 17 777

 

ivelinta_1200x700

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега