Бургас, Култура, Общество

“Строят” рибарско селце до Часовника

0

На 6 декември бургазлии ще се потопят в един различен свят, който ще ги накара да почувстват духа на романтичното рибарско селце. То ще бъде обособено в градинка до Часовника, където посетителите ще се докоснат до ежедневието на типичния за областта рибарски бит.

Автентичните декори и сценография ще пресъздадат една невероятна атмосфера – котви и разпръснати мрежи, лодки и рибарски въжета, стари моряци, разказващи интересни истории – всичко това ще може да се види на Никулден в центъра на Бургас.

През целия ден селцето ще кипи от живот, а посетителите ще се превърнат в активни участници, за които ще има много изненади и страхотно празнично настроение. Всеки желаещ ще може да разкаже интересна рибарска история, виц или да изпее любимата си рибарска песен, а любителите-кулинари ще могат да впишат в импровизирания рецептурник своя рибна рецепта.

Необикновени информационни табла ще разказват за обитаващите региона риби, стари кулинарни рецепти и много любопитни истории и легенди, свързани с рибарството. Любимото място за срещи – Часовника – ще бъде превърнато в морски фар, който през нощта ще свети с типичната напътстваща светлина.

На импровизиран далян в градчето, бургазлии ще влизат в ролята на рибари, като всеки ще може да улови за себе си риба с послание или поздрав по случай празника на града. Две арт ателиета ще сътворят невероятна творческа забава чрез изработването на морски картички, 3D риби от CD-дискове, платове и най-разнообразни материали, а малчуганите ще бъдат зарадвани с кукления театър “Рибарят и златната рибка”.

За да бъде напълно завършен рибарският пейзаж, селцето ще бъде огласявано от вокална група “Морски песъчинки” и улични музиканти, които ще изпълняващи типични рибарски песни.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега