Общество

По-строг контрол по пътищата през празниците

0

МВР и другите контролни органи ще засилят проверките по пътищата по време на коледните и новогодишните празници. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет министърът на вътрешните работа Валентин Радев.

 
„Ще следим за превишена скорост, най-вече по магистралите, за употреба на алкохол и наркотици и за каране без шофьорска книжка. Това са основни причини за катастрофите“, коментира Радев. Той добави, че в столицата и в по-големите градове ще бъде засилено полицейското присъствие, особено през нощта.
 
Министър Ивайло Московски коментира зачестилите инциденти с неправилно преминаване на леки автомобили през жп прелези. Той призова водачите да следват стриктно правилата и сигнализацията при спуснати бариери. От НКЖИ пуснаха специални листовки с правила за преминаване през жп прелези. 
 
“Искаме по-голям контрол на техническото състояние на колите в автосервизите и в пунктовете за годишен технически преглед, а след време и въвеждане на обезопасителни колани във всички превозни средства, превозващи пътници”, обяви Московски.
 
В петък спират всички ремонти по републиканската пътна мрежа.В готовност за почистване на пътищата са 3000 машини, заяви министър Николай Нанков.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега