Област Бургас, Общество, Топ новини

Стотици в село Маринка се подписаха за по-качествена вода

0

Стотици жителите на бургаското село Маринка се надигнаха с искане за по-качествена вода в населеното място. В рамките на 2 седмици над 520 души от селото са се разписали в подписката, която бе предадена на Община Бургас, ВиК-Бургас, Министерството на околнаа среда и водите, Министерството на здравеопазването, омбудсмана на Бургас и областния управител на Бургас. Това заяви пред VoxBurgas.com Пламен Дотов, един от инициаторите на подписката.

„Проблемът е неглижиран от много години. В горната част на селото хората почти нямат никаква вода, заради слабото водоподаване. Доста често има аварии, а после водопадаването се възстановява до няколко седмици, а качеството й е много лошо. Честите авари са причини за лошата пътна настилка в Маринка, защото от ВиК-Бургас идват, разкопават, оправят проблема, но после не възстановяват асфалта, което е в техните задължения”, казва още Дотов.

Той допълва, че всичко е вледствие на проблем с канализацията в селото,която е направена некачествено. Едва около 20% от водопровода в Маринка е подменен, а останалата му част е на около 60 години.

Хората в бургаското село настояват за подмяна на водопровода и доизграждане на канализацията, за да могат да консумират качествена вода, за която заплащат по 3 лева на кубик.

Пробите на водата в Маринка направени в РЗИ-Бургас показват, че тя е качествена, но местните жители са категорични, че водата не е годна за пиене. Затова са изпратили проби и до лаборатория в Испания, като се очаква тези дни да излязат резултатите.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега