Бургас, Интервю, Политика, Топ новини

Стоян Грозев: Протестът срещу мръсния въздух е заради бъдещето на нашите деца

0

В сряда ще се проведе Мирен протест против мръсния въздух в града. Още в началото на годината председателят на инициативния комитет за местен референдум „Ти решаваш за Кроношпан“ Стоян Грозев сигнализира, чрез профила си във фейсбук, че в к-с „Изгрев“ се е усетила ужасна задушлива миризма на нефтопродукти.

VoxBurgas се свърза с него, за да разбере повече за инициативата. Пред нас той сподели, че идеята за мирен протест дошла спонтанно след разговор с представители на други неправителствени организации.

„За мен този протест е за децата на Бургас. Трябва да мислим за тяхното бъдеще, недопустимо е да дишат отрова. Не е нормално България да е на 4-то място в света по смъртни случаи, заради мръсен въздух, а Бургас да е начело при белодробните заболявания в страната.“, каза Грозев.

Според него въпреки, че РИОСВ излезе с информация, че миризмата била локална, трябва да се покаже ясно, че гражданите са за по-строг контрол срещу замърсители на града.

Той каза още, че в момента все още тече събирането на предложения за организирането на Местен референдум срещу замърсяването на въздуха от Кроношпан.

„До края на януари ще събираме предложенията за формулировката на въпроса. От началото на март започваме събирането на подписка. Доброволци ще обикалят в най-засегнатите квартали. Нашият комитет разчита много на инициативността на бургазлии, за да могат да се съберат максимално много подписи, защото здравето на хората трябва да е наша обща кауза.“, категоричен бе Грозев.

Мирният протест срещу мръсния въздух ще се състои в сряда (17.01) от 11.00 на площада пред сградата на Община Бургас. За същия час е насрочена и среща на Комисията по околна среда към Общински съвет Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега