Бургас, Култура, Топ новини

Стойко Сакалиев представи своя изложба в Бургас

0

Над 40 театрални плаката показа в своя изложба в Бургас художникът и преподавател във Филиала на Националната художествена академия в града Стойко Сакалиев.

Поводът бе неговият 65-годишен житейски и 35-годишен творчески юбилей. От дълги години Сакалиев работи в Драматичния театър “Адриана Будевска” като художник-плакатист. Участвал е в различни национални и международни изложби и биеналета за приложна графика, живопис и плакат.

„Изложбата е своеобразна и изключително вълнуваща разходка в историята на бургаския театър“, заяви в приветственото си слово зам.—кметът по култура, туризъм и спорт Диана Саватева.

Стойко Сакалиев е роден в Бургас. Първата му самостоятелна изложба е през 1989 г. в София. Оттогава насам той се утвърждава като един от най-добрите автори на театрални, рекламни и политически плакати в България. Негови работи са излагани в галерии в Русия, Германия, Франция, Япония. През 2007 г., по покана на центъра за концептуални изкуства Kelly Writers House към университета в Пенсилвания, Сакалиев прави самостоятелна изложба в Щатите. През 2012 г. е удостоен с наградата “Художник на годината на Бургас”.

Експозицията може да се види в галерията на Дружеството на художниците, на ул. “Александровска” 22, Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега