Бизнес

Стикери “Купувам българското” за над 50 000 козметични продукта от утре

0

От утре към магазините в цялата страна ще тръгнат над 50 000 козметични продукта с логото на кампанията „Купувам българско“ на БНТ 2. Това обяви днес в Пловдив председателят на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“ (БНАЕМПК) инж. Димитър Георгиев на пресконференция по повод включването им в кампанията. Представители на сдружението, което обединява 95 от най-големите производители на етерични масла, парфюмерия и козметика у нас, съобщиха на среща с журналисти, че това е първата крачка от присъединяването им към мащабната инициатива на БНТ 2 в подкрепа на българските стоки.

Стикера „Купувам българско“ ще бъде поставен като гаранция за качество и гарантиран произход на голяма част козметичните и парфюмерийни продукти, които имат в състава си прочутото в цял свят розово масло . Българското розово масло е един от най-популярните и познати символи на България по света. От асоциацията съобщиха, че 1 кг розово масло се добива от 20 дка розови насаждения, а цената му в момента достига до 6000 евро за килограм. В момента в станата ни има близо 38 000 дка розови насаждения, а в Розовата долина работят 42 дестилерии за розово масло. То е основна съставка на най-прочутите и търсени парфюми у нас и по света.

Маркираните със специалния знак на кампанията български парфюмерийни и козметични продукти се присъединяват към шестте милиона стикери, с които в магазините вече се продават българско кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, хляб и сладкарски изделия.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега