Vox Populi

С термина “бивши хора” Рашков възражда мракобесния тоталитъризъм

2

В интервюто си със Сашо Диков Бойко Рашков възроди един от най-мракобесните термини от времето на тоталитарния комунизъм, използван от Държавна сигурност, челно творение на съветските чекисти. Той нарече своите опоненти “бивши хора”.

Като “бивши хора” комунистическият режим определя класовия враг, противниците на червената диктатура – царски офицери, учители, духовници, фабриканти, търговци, адвокати, дипломати, бивши политически дейци.

Сега червеният следовател Бойко Рашков, ортодоксален комунист, шеф на следствието в едни от най-мутренските години на прехода, възроди употребата на това понятие.

Знаете ли какво би се случило във всяка една демократична държава на политик или министър, който би използвал примерно думи от нацистката терминология? Той завинаги ще бъде изпратен на бунището на политиката. А комунистическият тоталитаризъм и тези сталинистки термини не са с нищо по-различни.

Рашков, Бойко, другарю, камарад, товарищ, не сме 9 септември 1944 г. и ти не слизаш от Балкана с револвер в ръка, за да раздаваш правосъдие.

И, да, ако все още не си си подал оставката сам, то президентът непременно трябва да те смени. Само заради думите “бивши хора”.

 

 

За автора: Димитър Стоянов е юрист, политически анализатор, член на Института за дясна политика


2 коментара

  1. Николай май 29, 2021 at 19:12 -  Отговор

    Думи на вожда!„Arbeit macht frei“ демек “работата носи свобода” ББ!!! Тях коментирайте!

  2. Киро Киров май 30, 2021 at 8:15 -  Отговор

    Наистина в участието си при Сашо Диков , Бойко Рашков каза хоп , преди да скочи , но това се дължи на неопитност и на липса на креативна оценка. Следваше да събере информация и да я предаде на прокуратурата публично . ако няма вяра в българската прокуратура , да сезира европейската с мотив , пряко и/или косвено влияние на посочените в сигналите действия върху европейското право.
    Колкото до изразните средства , ами това е влияние от времето в което е минала основна част от живота му. А ако се задълбочим в изразните средства на Бойчето,тогава !?

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега