Бургас, Политика, Топ новини

Стефан Кенов става съпредседател на партията на Ковачки

0

Партия ЛИДЕР ще се преименува днес на партия “Български демократичен център”. Това е една от основните точки в Третия национален конгрес на партията, който се провежда в НДК, предаде репортер на БГНЕС.

В дневния ред на делегатите е заложено още и приемането на нова програма на новата партия, нов устав и избор на нови ръководни и контролни органи на партията. Конгресът трябва да завърши с приемане на резолюции.

По всяка вероятност днес поне трима от настоящите депутати от групата на БДЦ в парламента ще преминат официално като членове на новата партия. Това са Росен Петров, Стефан Кенов и Христо Тодоров. Възможно е към тях да се присъединят на по-късен етап и други техни колеги от парламентарната група.

Очаква се партията “Български демократичен център” да има двама съпредседатели начело – депутатите Красимира Ковачка и Стефан Кенов.

За да уважат конгреса на ЛИДЕР бяха дошли гости от други партии, сред които депутатите Мустафа Карадайъ и Станислав Анастасов от ДПС, Емил Димитров от Патриотичния фронт, представител на АБВ, “Гергьовден”, както и почти всички депутати от парламентарната група на БДЦ.

Коалицията около “България без цензура” успя да вкара в 43-ото Народното събрание 15 народни представители, но още преди сформирането на парламента групата, напусна Ана Баракова. От останалите 14 души, представителите на ЛИДЕР до този момент бяха петима. Още със сформирането на парламента групата на “България без цензура” се преименува на “Български демократичен център”, каквото ще бъде и новото име на партията след днешния конгрес.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега