Бургас, Политика

Стефан Кенов: Не етносът, а професионалните качества са важни

0

“Познавам Орхан Исмаилов лично. Той е специалист в своята област, а това, че е с турско име, не би трябвало да е проблем да бъде назначен на поста“. Това коментира депутатът от Българския демократичен център Стефан Кенов в ефира на радио БНР-Бургас по повод искането на Патриотичния фронт зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов да подаде оставка.

„В България живеят различни етноси – български, ромски, турски, арменски, еврейски. Ако предложеният зам.-министър беше от еврейски или арменски произход, по същия ли начин щяха да се отнасят господата от ПФ към него?“, допълни Кенов в кулоарите на парламента.

Той недоумява какъв е проблемът, ако не етнически и припомни, че Корман Исмаилов и Касим Дал от Народна партия свобода и достойнство участват в управлението на държавата. „Това, че ПФ е тръгнал срещу един зам.-министър с турско име, няма как да ги разграничи от политическо споразумение с партията, която той представлява. В същото време те наричат тази партия протурска и партия на Ердоган, а управляват с нея. Когато гласуват в зала, те гласуват заедно с тях“, обясни депутатът.

Кенов бе категоричен, че БДЦ е конструктивна опозиция в парламента. „Абсолютна подкрепа за правителството не сме обещавали и никога няма да дадем“, поясни депутатът.

Според него Патриотичният фронт е патерица на ГЕРБ. „В момента патриотите играят патерица на ГЕРБ – предлагат непопулярни мерки от името на ГЕРБ и ги гласуват“, коментира депутатът и даде пример със снощното предложение на Валери Симеонов, с което беше ограничено времето за изказване на малките групи в пленарна зала. „Това си е напълно политика на партия ГЕРБ. В същото време времето на ГЕРБ, БСП и ДПС не беше променено“, припомни народният представител и попита: „Симеонов ли е най-големият адвокат на Движението за права и свободи?“.

Той прогнозира и че групата на Патриотичния фронт ще се разпадне. „Когато ВМРО участва в една коалиция, то със сигурност в един момент ВМРО напуска коалицията. Единственото несигурно нещо е кога. Смятам, че това ще бъде прекалено скоро и най-вероятно промените, които вчера си гласуваха – за нечленуващите в парламентарни групи, ще засегнат първо тях. При още един скандал, групата на ПФ от 19 човека, ще остане с 11 човека и ВМРО ще останат като нечленуващи в парламентарна група народни представители“, смята Кенов.

снимка: Димитър Кьосемарлиев


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега