Бургас, Политика

Стефан Кенов: Гласувах против политическия Франкенщайн

0

Новото правителството е един политически Франкенщайн. Tака го определи в интервю за Радио Бургас депутатът от Български демократичен център Стефан Кенов. Според него кабинетът има доста „съмнителни експертни качества“ и ще се наложат промени в състава му.

“ПГ на Български демократичен център е стабилен, предвидим политически субект. От самото начало ние говорим, че Борисов персонално и ГЕРБ трябва да понесат отговорността за следващото управление. Ние бяхме готови да подкрепим нормален кабинет с премиер Борисов, но преговорите и конфигурацията са пълен провал”, изтъкна депутатът.

По думите му някои от министрите са крайно неподходящи. Като пример той даде министъра на икономиката, който е със съмнителни качества. Основни удари понесоха министрите от Реформаторския блок.

“Какъв е експертният потенциал на г-н Лукарски?”, попита Кенов.

По думите му на Петър Москов също не може да се разчита като на улегнал човек, който може да осъществи здравната реформа.

„За нас буди недоумение и назначаването на министърката на енергетиката, която няма никакъв опит в тази област. Лидерът на БЗНС Николай Ненчев също не вярвам да успее да направи нужната реформа, която да осигури боеспособна армия и да отговори на нуждите на българския военнослужещ”, смята Кенов.

Той заяви, че като опозиция БДЦ ще открива грешките, ще предлага решения и ще подкрепя всички нормални решения, които предлага Министерски съвет и другите парламентарни групи.

глас


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега