Бургас, Политика

Стефан Кенов: Дясноцентристко управление е най-добрият сценарий

0

„България без цензура“ ще отстоява в новия парламент ангажиментите, които пое по време на предизборната кампания – облекчения за бизнеса и стимули за разкриване на нови работни места. това каза в интервю да ТВ+ главният секретар на ББЦ и новоизбран депутат от Бургас Стефан Кенов. Той обяви, че за да се случи това, следващото управление на страната трябва да бъде дясноцентристко.

„Разговорът ще е за принципи позиции, кои приоритети трябва да отстоява правителството. За нас такива приоритети са протекции за българското производство и българския бизнес, създаване на работни места, реформа в здравеопазването и законът „Чисти ръце“, каза Кенов по повод получената покана от ГЕРБ за сформиране на ново правителство.

Канов отбеляза, че ББЦ не иска влизане във властта на всяка цена.

„Разговорът трябва да се води на база политики, приоритети и политически тези. Готови сме да подкрепим кабинет – център-дясно, който да защити тезите, с които са ни избрали избирателите“, поясни той.

Бившият зам.-областен управител каза, че вариантите, които са очертават за направата на ново правителство са два – единият е правителство на малцинството, подкрепен от по-голяма част от народните представители, а другият е да се направи дясноцентристки кабинет, който да осъществи една програма, която е зададена от участниците в него. Най-разумният вариант, според него, е вторият.

Кенов отбеляза, че вариантът да има още един вот в края на годината не е добър за страната, защото държавата има нужда от работещ кабинет, който да си свърши работата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега