Бизнес, Общество

Стартират денонощни проверки на бензиностанциите

0

Разпореждането идва от на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Засилените денонощни проверки на бензиностанциите ще се извършват от инспектори на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДМТН)  .

Мярката е в отговор на направен анализ и оценка на риска относно качеството на течните горива и метрологичния надзор на средствата за измерване, уточняват от Министерството на икономиката и енергетиката. Обектите ще бъдат проверявани имат ли декларацията за съответствие на разпространяваната партида течно гориво с посочени в нея вида и  количеството течно гориво, лицето, на което то се предоставя за последващо разпространение, датата и номера на документа за експедиция. Ще се проверява и дали маркировката  на дозиращите помпи или съдовете, използвани за разпространение на течни горива отговарят на изискванията на Закона за чистотата на атмосферния въздух.

Освен това инспекторите ще следят има ли поставена на видно място информация за вида на горивото; отговаря ли то на изисквания за качество и има ли декларация за съответствие за разпространяваната партида. Ще се следи изпълнява ли се програмата за техническа поддръжка на съоръженията за съхраняване, товарене/разтоварване и зареждане, свързана с осигуряване спазването на установените изисквания за качество на течните горива.

Обект на контрола ще бъдат също средствата за измерване – дали те са  точни, има ли наличие на знаци, удостоверяващи извършен контрол.

Проверките ще са през всички часове на денонощието, тъй като анализът на риска установява, че повечето нарушения се извършват през нощта и в почивните дни, посочват още от министерството.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега