Бургас, Спорт, Топ новини

Станка Златева спечели първо злато за бургаската борба

0

Като състезател на “Черноморец” Станка Златева записа три туша и оглави класирането по време на Държавния шампионат в зала “Универсиада”, категория до 75 кг. В същата категория бронзът бе поделен между още две състезателки на “Черноморец” – Ханджер Юмер и Златка Жекова. Четвърти медал за бургаския клуб донесе Полина Коджабашева в категория до 53 кг.

Със съдействието на кмета Димитър Николов, златното момиче на българската борба се установи в Бургас миналата година. За краткото време до днес, Станка успя да увлече по-младото поколение състезатели и резултатите вече са видни.

“Щастлив съм, че тези успехи идват в годината, когато Бургас е Европейски град на спорта. Най-много ме радва събуденият интерес на децата към спорта. Това е и голямата ни цел. Желая успех на Станка и на бургаската борба в предстоящата първа Европеада през лятото в Баку”, каза кметът Димитър Николов.

Тази година клубът по свободна борба “Черноморец” е в режим на предолимпийска подготовка. Затова субсидията му от Община Бургас е завишена и е в размер 80 000 лв.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега