Бургас, Култура, Топ новини

Средновековни рицари се завръщат в древния град “Акве калиде”

0

Български средновековен лагер ще бъде разположен в туристически комплекс “Акве калиде” на 4 и 5 юни /събота и неделя/. Останките от хилядолетната история на древния град ще бъдат своеобразен декор за пресъздаването на бита на хората, живели по тези земи през Второто българско царство /XII-XIV в./.Акве калиде

Стоманени брони и ризници, бляскави шлемове и звънтящи мечове, многоцветни средновековни одежди ще бъдат само част от възстановката.

За да добие ясна представа за живота през Средновековието, всеки посетител ще може да подържи в ръка меч, щит и бойна брадва, да се докосне до реплики на средновековна керамика. Векове назад ще ни пренесат и бойните демонстрации и стрелбата с лък.

Автентичната възстановка е организирана от Община Бургас и ще бъде представена от сдружение “Чигот”.

8a22f0f5c86b5d18701997b70c54ef66

* Дейността на Сдружение “Чигот” е едновременно в сферата на научното изследване, на творчеството и занаятите, както и на образованието. Всичко, което “Чигот” представя, помага на съвременните българи да узнаят повече за своето минало с неговите понякога славни, а понякога трагични периоди. Средновековна България никога не е била откъсната от Балканите и останалия свят. Затова сдружение “Чигот” обръща сериозно внимание и на културите, с които българите са били в контакт през вековете, на Изток и на Запад.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега