Общество, Политика

Спряха от продажба десет вида опасни стоки

0

Само за месец Комисията за защита на потребителите забрани продажбата на десет вида опасни стоки, които съдържат различни рискове предимно за децата, съобщиха от КЗП. Сред забранените стоки са два модела рокли за момиченца до 7-годишна възраст заради колани и връзки със свободни краища. 

Според наредбите е недопустимо дрехите на деца до 7 години да имат колани със свободни краища и каквито и да било връзки по тях. Коланите и връзките могат да се увият около детето и да го наранят или да бъдат захванати при слизане и качване в превозно средство, при игра на детската площадка, при каране на колело и др. и да предизвикат инцидент.

Спряна от продажба е и детска рокля заради безопасна игла, която придържа украсата на тоалета.

Заради свободни краища, свободни колани, лесно отделящи се дребни елементи (цветя, мъниста, камъчета) са забранени още няколко детски стоки – спортен комплект суичър и панталон, долнище на анцуг, блуза с къс панталон и клин с пришити към него пола и воал.

Забранени за продажба са и два вида декорации – грозд с лесно отделящи се зърна и декоративни топчета, имитиращи желирани бонбони. Тези изделия са рискови преди всичко за децата, тъй като провокират техния интерес и в същото време размерът им позволява да бъдат погълнати, което може да доведе до задавяне или задушаване.

Изтеглен от пазара е и щепсел-разклонител с три гнезда, чиито части под напрежение са откри и достъпни, което създава потенциална опасност от токов удар.

източник: novanews.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега