Бургас, Политика, Топ новини

Според “БСП лява България”: Точат брадва на българските пенсионерите (ВИДЕО)

0

БСП и коалиционните партньори подкрепят протестите на хората срещу увеличаването на цената на тока, това заяви на пресконференция вторият в листата на Коалиция „БСП лява България“ за 2 – ри МИР – Бургас Атанас Зафиров.

Той подчерта, че чрез служебното правителство ГЕРБ се опитва да донесе допълнителни икономически и социални тежести за българското общество. Опитите това да стане били точно на Международния ден на възрастните хора. Зафиров изрази съжаление, че в България възрастните хора са се превърнали в изкупителна жертва на прехода.

Кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП лява България“ за 2 – МИР – Бургас и лидер на партия ПК „Екогласност“ Емил Георгиев припомни, че заради неизгодните договори на т.нар. „американски централи“ – ТЕЦ „Марица Изток – 1“ и ТЕЦ „Марица Изток – 3“ за 11 г. са платени 2 млр. лева, период, в които са били в изчаквателен режим и изобщо не са произвеждали електроенергия. Той защити атомната енергетика като най – евтина и чиста от екологична гледна точка. Тя трябва да се използва за България, а по –скъпата от фотоволтаици – да се изнася.

На срeщaтa присъства и Тихомир Атанасов –председател на Граждански съюз „Сила“. Той заяви, че днес от 16 часа тяхната структура, с подкрепата на граждани, организира протест пред сградата на EVN срещу повишаването на цената на тока и скъпата топлоенергия.

В отговор на въпрос Атанас Зафиров каза, че строежът на АЕЦ „Белене“ не стартирал, защото ДПС са били против това. Той смята, че трябва да се изграждат нови енергийни мощности и да се рехабилитират стари такива.

Бившият депутат смята, че докато ДПС има такива позиции по енергийната стратегия на България, с тях не можи да се прави коалиция в следващия парламент. Той изрази опасения, че ако така се развиват нещата, след 20 г. нашата страна ще се сблъска с огромни проблеми и няма да съумява да задоволява дори собствените си нужди от електроенергия.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега