Vox Populi

Спете спокойно, България ще има докато и последният българин не изчезне

0

Скъпи приятели, жертви на полит-ченгеджийско-руско-бесепарската медийна помия.

Не харесвам политиците. От всички партии. Не харесвам и малоумните им ходове. Не харесвам и това, че използват интернет не като средство за познание а като кофи с лайна, които хвърлят един върху друг.

Аз обичам родината си. Обичам природата й. Гордея се с историята ни, с постиженията ни и с културното ни многообразие (това последното е клише, но наистина е така).

Искам да Ви успокоя. Историята ни няма да се забрави. Българските поети, писатели, хайдути и революционери няма да бъдат обезличени.

Не споделих нито един от некадърно направените колажи на “Под игото / Под съжителството”, “Българите посрещат турските войски” , “Време е да покажем на света, че Българите сме най-великите”, “Българи и турци си играят на стражари и апаши”.

Защо?

Защото това не ме прави повече българин!

Защото така слизам на нивото на тези, които използват грешния ход на няколко политици – министър, заместници и прочие, тези които знаят, че заигравайки се с националното самочувствие ще хвърлят “народната любов” срещу опонента си. Те Ви използват, те си играят с Вас, те умело насочват масата народ в посоката, която желаят. Тези, които ежедневно през някакви измислени сайтчета не могат да измислят нищо повече от новина започваща с “Ексклузивно!!!!” или “Скандално”.

Скъпи приятели, признавам, не съм чел от край до край История Славянобългарска, спомням си не повече от това, което 99% от Вас си спомнят, а именно – “О неразумний юроде, поради що се срамиш … и т.н.”. Забравил съм и много от стихотворенията, разказите и романите от Възрождението.

Споделяйки колажи, няма да си ги припомня … Споделяйки колажи няма да стана по-голям родолюбец. Няма и да натрия носовете на разни турци примерно, защото те дори няма да видят поста ми в нюзфийда си (извинявам се за модерните чуждици). Споделяйки колажи, ставам част от стадото …

Но приятели мои, бъдете сигурни, дори и моето дете да не учи История славянобългарска, то ще обича родината си, ще се гордее с нея, ще знае историята й. Бъдете спокойни, никой все още не е могъл да унищожи познанието – то движи света. Никой не ще може да унищожи книгите във всеки български дом. Никой не ще може да унищожи Шипка, Плевен, Батак, Панагюрище … Никой не може да сломи вярата на българите в доброто… Никой не може да забрани песните ни да се пеят …

Заведете детето си на Шипка, Купете му книга, Разкажете му история … вместо да споделяте колажи.

Спете спокойно, България ще има докато и последният българин не изчезне!

 

за автора: Светослав Николов е собственик на една от най-големите софтуерни компании в Бургас – NK Software


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега