България, Политика, Свят

Соломон Паси: С Русия трябва да се говори вежливо, но въоръжен до зъби

0

За да общуваме с Русия, трябва да изхождаме от една максима: “Да нападаш Русия е лудост, да не се защитаваш от нея е още по-голяма лудост”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият външен министър Соломон Паси и препоръча на Запада да се въоръжи.

„Западът е в пъти по-слабо въоръжен от Русия, особено в региона на Черно море. С Русия трябва да се говори изключително вежливо, но въоръжен до зъби”, каза още той и добави, че трябва да има база на НАТО на Черноморието.

„Вижте какъв беше лозунгът на изборите в Русия: „Силен президент за силна държава!”. Какво прави президента Владимир Путин през всички тези години, в които е на власт – той демонстрира бойни изкуства, лов и рибовол, че е летец, че е подводничар, той е като един Чък Норис на политическата сцена. Той избира за изборите датата 18-и март, което е годишнината от анексирането на Крим към Руската Федерация. В Европа са силни на думи, докато в Русия са силни на дела”, добави Паси. 

По повод убийството на Скрипал, Соломон Пасия заяви: „Страната е една – на силата, която е наредила това убийство и как някой бил импровизирал това убийство, за да накисне Кремъл. Помислете, защо никой не се сети да убие Хилъри Клинтън, за да накисне Доналд Тръмп? Защо някой не му хрумне да убие Корнелия Нинова, за да накисне Бойко Борисов?”

Относно домакинството на България на срещата между Реджеп Ердоган и Европейския съюз, той коментира: „Ако Русия имаше същото добро желание за преговори с ЕС, можеше да се обърне към нас, в частност към президента Румен Радев и да каже, че иска ние да бъдем посредник при преговорите. Всеки, който посредничи от ЕС с Турция, ще е одобрил санкциите. Нито една държава от ЕС не е наложила вето на санкциите, включително и България”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега