Бургас, Култура

„София филм фест на брега“ стартира на 12 март в Бургас

0

На 25 февруари /сряда/ от 15 часа в Камерната зала на театър “Адриана Будевска” ще се проведе пресконференция по повод предстоящото тринадесето издание на “София филм фест на брега”. Вече са ясни датите на филмовия фестивал. Той ще гостува в Бургас от 12 до 20 март в Държавен театър “Адриана Будевска”.

В пресконференцията ще участват зам.-кметът по “Култура и образование” Йорданка Ананиева, художественият директор на “София филм фест на брега” Георги Дюлгеров, директорът на “София филм фест” Стефан Китанов и директорът на ДТ “Адриана Будевска” Борислав Чакринов. Ще бъде оповестена основната информация за киносъбитието – филми от програмата, очаквани гости, жури и други любопитни подробности. За 13-та поредна година фестивалът ще срещне бургаската публика с едни от най-талантливите филмови творци.

“София филм фест на брега” се провежда от 2003 г. в Бургас, като специално издание на фестивала-майка “София филм фест”. По-късно започва организацията на подобни филмови фестивали в Пловдив (2006 г.) и във Варна. Фестивалът на бургаска територия се случва благодарение на партньорството между филмовите индустрии, творците и Община Бургас. По традиция откриването на 12 март ще бъде съпроводено от изпълнение на Бургаския духов оркестър пред сградата на театъра.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега