Бургас, Общество, Топ новини

Смъртоносно селфи: Младо момче загина в Приморско

0

Поредна жертва на опасната мода – екстремно селфи. 17- годишно момче загина, докато се опитваше да се снима от върха на изоставен строеж в Приморско. Младежът пристигнал преди няколко дни с голяма компания на морето, без родители.

Преди инцидента, който е станал около полунощ, заедно със своя приятел са се качили на шестия етаж на строежа, където са се опитали да направят селфи .За съжаление, момчето не видяло, че парапети няма.

„След като  направили снимките, по-неясни до момента обстоятелства единият от младежите се е подхлъзнал и паднал в асансьорната шахта. Той се е опитал да се задържи за арматурно желязо, но същото се скъсало, тъй като не могло да издържи тежестта, в резултат, на което той пада в асансьорната шахта от близо 20 метра височина”, обясни говорителят на ОД МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Загиналият бил любител на екстремни снимки от високи изоставени сгради, обичал и алтернативни спортове.Пристигнал на морето с компания от 15 души, преди няколко дни. Настанили се в частни квартири в Приморско.

От община Приморско съобщиха, че изоставеният строеж е частен и се намира върху частен терен. Строежът започнал през 2005 г.

„По време на строителната криза 2008-2010 година сградата е направена в груб строеж, след което е замразена.Там строителни дейности не се извършват от тогава. Оградена е с огради”, обясни арх. Петко Гечев от Община Приморско.

Летовници потвърдиха, че до тази сутрин строежът е бил ограден.

Пробите за алкохол и наркотици на загиналото момче и приятелят му, който е бил с него, ще излязат до дни.

източник: Нова телевизия, Цеца Алексова


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега