LifeStyle

Смартфоните и таблетите са опасни за децата ни

0

Използването на смартфон или таблет като заместител на игрите при малкото  дете може да наруши способността му да се научи на самоконтрол, сочи ново изследване, цитирано от The Guardian. Изследването заключава още, че интензивната употреба на мобилни устройства в ранна възраст има сериозен ефект върху развитието и поведението.

Авторите на проучването от Бостънския медицински университет изразяват тревога, че за разлика от влиянието на телевизията и видеото, познанията за ефекта на все по-широко използваните мобилни устройства върху мозъка на малките деца са оскъдни. Употребата на таблет или смартфон за отклоняване на вниманието на децата би могло да е пагубно за социално-емоционалното им развитие, предупреждават изследователите.

„Ако тези устройства се превърнат в основен метод за успокояване и разсейване на малките деца, ще могат ли те да развият свои собствени вътрешни механизми за самоконтрол”, питат учените.

Те са открили още, че използването на интерактивни екрани от деца под 3-годишна възраст може да повлияе негативно на уменията за изучаване на математика и научни дисциплини, пише „Фокус”. Джени Радески, ръководител на екипа, приканва родителите да отделят време за “директно човешко взаимодействие” с децата си. Тя смята, че семействата трябва да прекарват определни периоди от време заедно при пълно отсъствие на телевизия или мобилни устройства.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега