Общество

Служебното правителство няма готовност да излъчи еврокомисар

0

Служебното правителство няма готовност да излъчи български еврокомисар на този етап. Получихме разбиране от страна председателят на Европейската комисия Жан Клод Юнкер. Това заяви вицепремиерът Деница Златева в ефира Bulgaria ON AIR.

Златева каза още, че личното й мнение е, че номинация ще имаме в края на април или началото на май месец дори да няма ново правителство. „Никой не печели от липсата на български представител в Еврокомисията. Към момента не са обсъждани имена, трудно е да намерим консенсусна личност по време на предизборна кампания, въпреки че губим влияние в Европейската комисия от липсата на номинация“, коментира Деница Златева.

Ресорният министър смята, че дори при спирала от избори няма да има забавяне на подготовката на българското председателство на Европейския съюз. Правителството има желание да коментира приоритетите на българското председателство както с неправителствения сектор, така и с бизнеса и синдикатите. Така Златева отговори на критиките от страна председателят на БТТП Цветан Симеонов, че към момента никой не е разговарял с бизнес. 

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега