Бургас, Политика, Топ новини

След СтикерГейт: Рейтингът на Петър Кънев се срива. Повлича и БСП

2

Въвеждането на ненужните екостикери срива имиджа на Петър Кънев и БСП сред бургазлии. 

Това показва проучване на регионалната социологическа агенция VoxPopuli, която единствена прогнозира спадът на БСП още на предходните избори. 

Редицата скандали избухнали около водачът на листата на “БСП за България” в Бургас – Петър Кънев, влияят сериозно на нагласите на избирателите. Одобрението към него вече спада на 15,3%, сравнено с преди два месеца пада с над 2%. Неодобрението расте от 19,2% преди два месеца до 21% днес. Бургазлията Живко Табаков от коалицията около Мая Манолова “Изправи се! Мутри вън!” вече е преди Кънев по доверие сред бургазлии. Анализите сочат, че голяма част от разочарованите леви хора гласуват именно за Табаков и “Изправи се! Мутри вън!”, вместо за БСП.

Като основна причина те посочват въвеждането на новите екостикери, които поскъпват двойно вместо да отпаднат като ненужни. Печалбата отива директно във фирмата на социалиста Кънев, който ще прибира стотици милиони от държавата, а обикновения български гражданин ще плаща повече.

Вместо БСП да се застъпи за отпадането на тези стикери, мълчание тресе централата на червените, защото Кънев е сред основните благодетели на партията. Именно по тази причина и лидерката на БСП Корнелия Нинова го издига многократно за водач на листи и депутат, въпреки забраната партийни кадри да са депутати повече от 4-ри мандата.

Редовите социалисти също неодобряват тесните бизнес връзки на Петър Кънев с ГЕРБ. Журналистическо разследване показа как само за месец април той е получил над 14 милиона лева през обществени поръчки. БНБ също вместо да печата бюлетините прехвърля повече от половината да се печатат при Кънев, както и всички печатни материали за изборния процес (прочетете повече тук).

Както VoxBurgas писа, Кънев вече е сравняван и с друг политик с отрицателен рейтинг – Цветан Цветанов. Той също като него е купувал имоти на трайно занижени цени. Повече в материала ни тук.

Ето и останалите рейтинги на политиците от Бургас:


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега