Бургас, Общество, Политика, Топ новини

След сигнал до губернатора започна почистване на канал, свързващ езерото “Вая” с Черно море

0

Започна почистване на канала, свързващ езерото „Вая“ с Черно море в района на Северна промишлена зона Бургас. Мярката се предприема след като миналата седмица собственици на цехове и складове сигнализираха областния управител Вълчо Чолаков за системни наводнения на помещенията им.

Чолаков, заедно с комисия експерти от Областна администрация, Община Бургас, Пожарната, Басейнова дирекция и РОСВ, се запознаха на място със състоянието на държавната собственост. Проверката установи, че почти цялата дължина на канала е обрасла с блатна растителност и се нуждае от спешно почистване, което да осигури нормална проводимост. Работи се със специална техника за почистване на водосборници и канали, предоставена от „Черноморски солници“.

До бързото разрешаване на проблема се стигна след съвместната работа на държавните институции, община Бургас и съдействието на Черноморски солници АД.

„Незабавните мерки не са окончателно решение. Усилията ни с Община Бургас в момента са да предотвратим следващи наводнения в този район. Веднага след спадане нивото на водата в канала ще бъдат предприети по радикални мерки за цялостното му почистване, което ще реши проблема в дългосрочен план.“, увери Чолаков.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега