Бургас, Общество

След санирането – “Зорница” в зелено, “Лазур” в синьо

0

Още един блок в Бургас ще има соларна система за топла вода. Това е бл. 57 в комплекс “Изгрев”. Живущите приеха на общо събрание мерките, предписани в доклада за конструктивно и енергийно обследване, част от които са монтиране на слънчеви панели на покрива. Те ще отопляват водата в големи бойлери, разположени в абонатната станция на блока.
Към момента два блока имат вече готови технически паспорти и доклади за енергийна ефективност. Това са бл. 27 в “Славейков” и бл. 101 в “Меден рудник”. До края на седмицата ще бъдат окончателни готови обследванията на още 10 блока – бл. 57 “Изгрев”, бл. 32 “Изгрев”, бл. 88 “Бр. Миладинови”, бл. 27 “Зорница”, бл. 70 “Славейков”, бл. 403 “Меден рудник”, бл. 415 “Меден рудник”, бл. 165 “Меден рудник” и бл. 105 “Меден рудник”, бл. 114 “Меден рудник”. Те ще бъдат представени на собствениците и след одобрение на мерките от тяхна страна Общината ще започне процедура за избор на проектант и строител.
Проектантите, които ще работят по бл. 27 в “Славейков” и бл. 101 в “Меден рудник”, ще станат ясни на 26 август,  когато ще бъдат  отворени офертите в стартираната вече процедура.
Вече са определени и цветовите зони по комплекси и райони. Така например в комплекс “Зорница” блоковете ще бъдат оцветени в зелената гама, а отличителния знак ще бъде стилизиран делфин. “Лазур” ще бъде решен в синьо с емблема – платноходка.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега