Бургас, Политика

След жалба на ГЕРБ: Хасан Хюсеин от ДПС напусна Общинския съвет в Руен

0

След подадена жалбата от ГЕРБ до Общинския съвет  и Общинска избирателна комисия-Руен (ОИК), общинският съветник от ДПС Хасан Али Хюсеин вече не заема поста.

Това стана ясно след издадено решение на ОИК-Руен за прекратени правомощия, а на последното проведено заседание на местния парламент въпросното лице, което е осъдено за контрабанда на цигари, вече е било освободено от длъжност. В края на февруари общинският координатор на ГЕРБ и съветник Димо Ангелов сигнализира за скандалния случай.

Пред Айтоския районен съд Хасан Али Хюсеин се е признал за виновен, че на 21 януари тази година, в автомобила му и на втория етаж в къщата му в с. Рупча, където живее, държи акцизни цигари без бандерол. Става въпрос за 621 кутии, като общата им стойност е 4957,50 лв. а впоследствие на тавана полицията открива и 14,782 г. марихуана. Оказа се, че въпросното лице е постигнало споразумение с Айтоския районен съд. Това споразумение се тълкува като влязла в сила присъда, което се явява като основание за предсрочно прекратяване на правата на общинския съветник. По принцип, за подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда от 1 до 6 години затвор и глоба в десеторен размер на откритите контрабандни стоки.

„Спазихме всички законови стъпки, подадохме сигналите до компетентните органи и след публичност по темата, се стигна и до адекватно решение на ситуацията. Не е нормално и най-вече показва липса на пълен морал, общински съветник с потвърдена присъда невъзмутимо да продължава да бъде част от Общинския съвет в Руен. Жителите на общината бяха възмутени от тази информация“, коментира скандалния случай общинският председател на ГЕРБ.

Димо Ангелов и ръководството на партията са удовлетворени от предприети мерки, с които се стигна до отстраняването на Хасан Хюсеин от ОбС-Руен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега