Бургас, Общество

След 30 години: Детска градина “Синчец” е с нов облик

0

Целодневна детска градина №7 “Синчец” посрещна гости и приятели с напълно променена визия след 30 години без основен ремонт.

“Възпитаниците и персоналът на детското заведение ще посрещнат новата учебна година в уютна и красива сграда. Средствата , които вложихме за ремонт на училища и детски градини през последните години, са може би най-добре похарчените. Това е директна инвестиция в бъдещето на Бургас”  – каза  в приветствието си зам.-кметът по култура и образование Йорданка Ананиева.Layer 1 (Mask)

Сградата на ЦДГ № 7 “Синчец” е построена през 1962 г. В детското заведение не беше правен основен ремонт от 1985 година. През новата учебна година тук се обучават 5 групи със 168 деца.

Средствата за обновлението са осигурени от Община Бургас и бюджета на детското заведение. Ремонтните дейности включват – въведени мерки за енергийна ефективност, състоящи се в направа на топлоизолация на външни стени с полагане на минерална мазилка, подмяна на дограма в сутерена, подмяна на водосточни тръби, улуци, покрив.

Сред гостите на събитието бяха Малина Поповска – директор на дирекция “Бюджет и финанси”, Веселина Таралова – директор на дирекция “Образование”, родители и учители.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега