Политика, Топ новини

Слави Трифонов прави партия и телевизия

0

Слави Трифонов прави първо телевизия, после и партия. Това стана ясно тази вечер в последното издание на предаването му по bTV “Шоуто на Слави”.

Партията му ще се казва “Няма такава държава”. Телевизията е с работно име “Седем Осми”. Девизът ще е “Силата е в истината”.

Подробности и по двата проекта обаче Трифонов за момента не даде, тъй като текат преговори и работа по тях. 

Само загатна, че през септември всичко ще стане ясно. Къде и как ще разберете, уважаеми зрители, сами, каза той. 

Припомняме, че слизането от ефир самият водещ обяви още през май в предаването си.

В позицията си тогава, той обяви, че “От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. “Тази вечер той припомни моменти от 19-годишната история на “Шоуто на Слави”, като благодари на целия екип и публиката си. 

Благодаря ви, за мен беше чест, каза той. 

След това обяви къде в класацията се намира България по свобода на словото и яростно атакува политическата класа, която е употребила и излъгала всички. 

Сега, през 2019-та сме на 111-то място по свобода. Преди нас вече са държави като Ангола, Бенин, Монголия, Перу, Сиера Леоне и други, които в предишни години сме изпреварвали.

Той припомни инициирания от него референдум и подкрепата, която е събрал. 

Аз и моите колеги бяхме инициатори на Референдум, на който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. С нас – българските граждани. И волята на гласувалите на законен референдум българи бе пренебрегната. Направихме всичко възможно и доказахме, че референдумът беше успешен. В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 хиляди гласа. След това народното събрание също наруши закона, който само беше приело, и отказа да разгледа резултатите от референдума, заяви Трифонов.

Припомняме, че след провеждането на референдума през 2016 година и отклоняването му в парламента, Слави Трифонов излезе на няколко поредни протеста пред Народното събрание.Паралелно с това започна и кастинг за политици, но и до този момент не се стигна официално до създаване на партия.

Последният “удар” на Шоуто на Слави бе изнесената информация за надвзетите субсидии от страна на политическите партии, които са получили по над 13 лв. на глас – увеличението идва от разпределението на пари от действителни гласове за партии, които не са преминали бариерата и на се влезли в парламента. Изнесената информация предизвика политическа реакция със скандал, който преля в промяна на наредбата и формулата на Министерство на финансите и задължение на партиите да върнат надвзетата субсидия.

Лавинообразно този скандал засегна и самите партийни субсидии, които бяха намалени драстично, но в парламента бе гласувана и коренната промяна – частно финансиране на политически субекти.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега