Политика, Топ новини

Слави Трифонов: Мъж, който не си държи на думата, струва колкото въздуха

0

“Мъж, който не си държи на думата, струва колкото въздуха над главата си” – тази мисъл на масаите цитира Слави Трифонов и се закани тепърва да стане ясно колко струва “въздухът над неговата глава”.

Той организира живо предаване по своята телевизия “7/8” в което отговаряше на въпроси на зрители и Facebook потребители.

Причината за подобен формат е, че според Трифонов дебатите по масовите медии са жалки и унизителни.

Един от най-важните въпроси към водещия беше с кои партии евентуално би се коалирал в бъдещия парламент. Трифонов категорично отхвърля варианта да работи съвместно с ГЕРБ, БСП и ДПС. Като евентуални свои партньори той вижда “Изправи се! Мутри вън!” на Мая Манолова, както и “Демократична България”.

Въпреки това той бърза да уточни, че за него тези формации са “по-малкото зло” и че непрекъснато в живота му му се налага да избира между “лошото и по-малкото лошо”. Трифонов уточнява и че между него и останалите опозиционни партии има някои сериозни разлики.

На въпрос как би оценил дейността на президента Румен Радев водещият заяви, че в голяма част то времето той се държи “много достойно” и каза още, че “неслучайно държавният глава е най-харесваният политик в момента”.

“Политическото статукво се страхува президентът да прави следващите избори”, допълва Трифонов.

Едно от първите неща, които “Има такъв народ” ще направи в парламента, е именно да организира сериозни промени в Изборния кодекс. “Ще променим целия този гнусен изборен закон”, категоричен е Дългия.

Сред по-конкретните промени, които Трифонов посочи, е разкриването на повече избирателни секции на територията на Европейския съюз. А на въпроса дали би заел поста на премиер той отговори уклончиво като заяви, че премиерът се назначава от парламента и служи на народа.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега