Бургас, Култура

Скулптури на птици и изложбата „симБиотично” гостуват във Флората

0

Три скулптури на птици – рибарка, саблеклюн и кокилобегач на бургаските художници Добрин Вътев, Огнян Петков и Атанас Стоянов, ще бъдат показани днес (5 август) в Експозиционен център “Флора” – Бургас. Творбите са изработени в рамките на проекта на Дружеството на художниците – Бургас – “Изкуство и птици”, финансиран от Община Бургас и реализиран в партньорство с Българска фондация Биоразнообразие (БФБ).

В същото време в зала 5 на “Флора”-та ще бъде инсталирана интерактивната изложба за Атанасовско езеро “симБиотично”, която се връща в нашия град след “турнето си” в Русе, Пловдив и Варна и преди да поеме за София, Велико Търново, Габрово и др. Представянето й в Експозиционен център “Флора” се осъществява със съдействието на Община Бургас.

Всяка вечер след 17.00 часа изложбата може свободно да бъде разгледана и малки и големи да се позабавляват със солничния конструктор, птицекопира и пътешествията на мигриращия щъркел Густав. Екипът на БФБ неслучайно избра месец август, за да представи изложбата отново в града на Атанасовско езеро, когато бургазлии могат с гордост да представят на своите гости едно по-различно лице на Бургас – градът на езерата и птиците. Изложбата е необикновена и представя всичко най-интересно за най-богатото на птици място в страната и разкрива видимите и невидими връзки, които поддържат крехкия баланс в тази екосистема.

Изложбата и скулптурите могат да бъдат видени до 22 август, след което птиците ще “отлетят” по-близо до мястото където обичайно живеят – района на Атанасовско езеро и ще станат част от Пътеката на саблеклюна, която се изгражда в близост до Укритието за наблюдение на птици в рамките на проект “Солта на живота”, LIFE +, който Българска фондация Биоразнообразие изпълнява.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега