LifeStyle

Siemens строи електрическа магистрала в Германия

0

Технологичният гигант Siemens ще изгради електрическа магистрала за хибридни камиони в Германия. Компанията е получила поръчка от германската провинция Хесен за строежа на надземната контактна линия за електрифицирантоварен транспорт върху десеткилометров магистрален участък. 

 
Линията ще доставя енергия за електрическо задвижване на хибридни камиони. Системата ще бъде инсталирана на федералната магистрала А5 между двата транспортни възела Zeppelinheim/Cargo City Süd край летището във Франкфурт и Darmstadt/Weiterstadt.
 
Това ще е първият тест за eHighway на обществена магистрала в Германия. Siemens ще отговаря за планирането, изграждането и като опция – за поддръжката на системата. 
 
Системата се изгражда като част от съвместния проект “Електрифициран иновативен тежкотоварен транспорт по автомагистрали” (ELISA) на германското федерално Министерство на екологията, опазването на природата, сградите и ядрената безопасност (BMUB). Компанията Hessen Mobil, отговаряща за управлението на пътищата и транспорта в Хесен, ръководи проекта.
“С eHighway предлагаме икономически приложимо решение за товарен шосеен транспорт, който не нанася вреди на климата. Нашата технология е налична и приложима алтернатива на камионите с двигатели с вътрешно горене “, казва Роланд Едел, главен технически директор на направление Мобилити на Siemens. 
 
Електрическата мрежа е два пъти по-ефикасна от двигателите с вътрешно горене. Това не само означава намаляване наполовина на потреблението на енергия, но и значително намаляване на замърсяването на въздуха.
 
Основният елемент на системата е интелигентният пантограф на камионите, комбиниран с хибридна задвижваща система. Машините, оборудвани със системата, се движат без вредни емисии благодарение на електричество от надземната линия и автоматично преминават към хибридно задвижване по пътища без такива линии.
 
За пръв път Siemens  представи своята новаторска концепция за електрическа магистрала (eHighway) през 2012 г. 
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега