Бургас, Култура

„Швейцарецът с българско сърце“ пристига в Бургас

0

“Швейцарецът с българско сърце” пристига в Бургас на 21 ноември с две прожекции от 18 и 19 часа в зала “Георги Баев” на КЦ “Морско Казино”.

Документалната лента е дело на екипа на “Българска история” и е заснета с подкрепата наVIVACOM. Тя е посветена на легендарния Луи Айер – един швейцарец, отдал живота си на България и поставил основите на спорта в страната ни. Проектът включва серия от интервюта и възстановки на кръвопролитните военни действия в Европа от началото на XX век. Освен приноса на Луи Айер за спортното дело в страната, филмът проследява и жертвоготовността му по време на трите войни в този период – Балканската, Междусъюзническата и Първата световна. Създавайки визуалния разказ, екипът на “Българска история” цели да предизвика чувството на национална гордост у българите и търси отговор на въпроса:

 

“Щом един швейцарец някога е бил готов да отдаде сърцето и живота си на страната ни, нима тя, повече от всяка друга, не заслужава обичта и верността ни днес?”.

 

Консултанти по проекта са доц. Лозан Митев и доц. Марина Гевренова – преподаватели от Национална спортна академия “Васил Левски”, доц. Владимир Станев – преподавател от Софийски университет “Св. Кл. Охридски”, и Ивайло Антонов – главен експерт “Войнишки паметници” към Министерство на отбраната, които чрез серия от интервюта играят водещи роли във филма. Визуалният урок по патриотизъм е с вход свободен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега