LifeStyle, Култура

Шестият сезон на “Игра на тронове” тръгва преди премиерата на книгата

0

Шестият сезон на сагата „Игра на тронове“ ще изпревари премиерата на книгата. Писателят Джордж Мартин, автор на поредицата, по която се снима сериалът, призна, че няма да успее да допише новата книга „Ветровете на зимата“ преди началото на тв сезона. Мартин съобщи това в блога си и поднесе извинения на читателите. По думите му забавянето е разочаровало редакторите и издателите, HBO, който снима сериала, литературните агенти и преводачи.

„Книгата не е готова. И едва ли ще бъде завършена утре или следващата седмица. Да, вече са написани стотици страници, десетки глави… Но остава още не малко работа“, съобщава Мартин и добавя, че не може да каже кога книгата ще бъде завършена и публикувана.

Първоначално той обещал на издателите да е готов с шестата книга в края на октомври 2015 г., после отложил за 1 януари 2016 г. Писането обаче вървяло ту добре, ту зле и не можел да каже как ще се развие в бъдеще.

Цикълът „Песен за огън и лед“ засега се състои от 5 книги, по които са снимани пет сезона на сериала „Игра на тронове“. Първият роман е публикуван през 1996 г., а петият – през 2011 г.

Романите на Мартин са ценени от почитателите заради детайлната разработка и неочакваните сюжетни обрати, при които загиват дори главни герои на сагата. Сериалът по книгите оглавява класациите по популярност в света и вече има 26 награди „Еми“.

 

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега