LifeStyle

Седем тенденции в интериорния дизайн през пролет 2018

0

Пролетта по традиция е време за обновяване на дома, ремонти и промени в интериорния дизайн, а мнозина се питат какви ще са най-актуалните тенденции през тази година, които ще ни помогнат домът ни да се отличава с визия и уникален стил. Кои цветове ще бъдат предпочитани, какви мебели да добавим и какво да махнем от нашия домашен интериор, както и как да организираме пространството. 

Екипът на един от водещите български специализирани онлайн магазини за фототапети, декорации за стени и мебели Kartini.bg е подбрал някои от най-интересните нови тенденции в тази област. Сайтът, който стартира своята дейност преди близо година и половина, вече отчита нарастващ интерес към продуктите за стенен дизайн – фототапети, стикери и декорации за стена. 

По-долу можете да откриете най-актуалните тенденции в сферата на интериора, според специалистите от онлайн магазина.

Ярки и топли цветове


Без значение дали става въпрос за спалните помещения или за стаята за гости – ярките и топли цветове са на мода тази година. Те все по-често покриват както столовете, масите и фотьойлите, така и стените, завесите и други важни елементи от интериорния дизайн. В годината на жълтото куче особено актуален е жълтият цвят, който едновременно добавя топлина и уют, но и не е прекалено ярък и напрегнат. Често по-ярките цветове като червено, жълто и оранжево биват находчиво комбинирани с по-неутрални сиви, бели и светло сини краски.

Повече пространство

По-открити прозорци с по-добър изглед към тях и повече свободно място в помещенията – това са акценти, които все по-често ще виждаме в интериорния дизайн през следващите месеци, увеличавайки усещането за свобода и пространство. Дори и да не разполагате с големи прозорци, фокусът лесно може да бъде поставен върху тях чрез подходящо разположение на завесите и мебелите отпред. Добавянето на големи огледала и правилното подреждане на терасите също може да допринесе да имаме повече светлина и простор в дома си.

Стената се превръща във важен акцент

 

През годините стените вероятно са били най-подценяваният елемент от интериорния дизайн. Това обаче предстои да се промени през следващите месеци с все по-изявения интерес към разнообразни решения за стенен дизайн. Използването на големи декорации за стени и фототапети с природни картини и градски пейзажи може да добави още повече пространство във вашия дом и да го направи уникален. Сайтът Kartini.bg предлага разнообразни решения за стена както с природни мотиви, така и с животни, детски изображения и поп – културни елементи.

По-близки до природата подови настилки

Използваните дълги години ламинирани паркети все по-често ще отстъпват на по-практичните и близки до природата материали като бамбук и корк. Те са здрави, естествени и се отличават с добри топлоизолиращи свойства, което ги прави особено подходящи за спалните помещения и стаята, в която прекарваме деня си. Все по-често подобни материали се използват и за изработката на мебели, което допринася за постигането на един цялостен домашен стил, съобразен с околната среда.

Декорация на мебелите

Един интересен акцент в помещенията за гости или в детските стаи може да бъде използването на оригинални декорации за масите и столовете. Панорамни снимки от известни градове като Париж, Москва или Ню Йорк, копия на картини от известни художници или различни източни дзен мотиви могат да допринесат за уникалната атмосфера в дома.

Разделителни стени и прегради

Използването на все по-уникални разделителни стени и прегради в стаите може както да добави разнообразие в дизайнерското оформление, така и функционалност. През тази година ще наблюдаваме все по-интересни решения в това отношение както като цветове, така и като форми, мотиви в декорацията и материали.

Малки акценти в дизайна

Добавянето на малки, но открояващи се акценти ще става все по-използван похват в интериорния дизайн през следващите месеци. Независимо дали става въпрос за уникална мебел, лампа, картина или просто за възглавници в ярки и открояващи се цветове – този подход може с минимални средства и усилия да добави оригиналност в едно помещение и да го направи по-приятно за обитаване. Често при него се използват и препратки към чуждестранни култури като японската, китайската или някои африкански традиции.

Economic.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега