Политика

СДС загърбва малките десни партии, Софиянски сърдит на бившия си министър

0

Новият председател на СДС Румен Христов дал да се разбере, че не иска партньорстово със Съюза на свободните демократи, чийто създател е Стефан Софиянски.

Преди дни бившият столичен кмет заяви пред медиите, че ако всички застанат заедно зад обща кауза, той би подкрепил дори вариант сегашните партии да се разпуснат и да се влеят отново в една. Структурата е второстепенният въпрос, първият е идеята, подчерта Софиянски. А той самият не е преставал да се чувства седесар.

ССД формално вече има нов председател – бившия общински съветник Радослав Кацаров, макар че разпознаваемото лице на формацията остава самият Софиянски. Въпреки совалките, които са инициирали оттам след избирането на Румен Христов, от “Раковски” не върнали нито намек, че обединение е възможно. Което е изненадващо, при положение че през 1997 г. новият син лидер беше земеделски министър на служебния премиер Стефан Софиянски.

В резултат на това преди дни Кацаров избързал да обяви учредяването на движение “Възход” – коалиция с “Движение демократично действие” на Стефан Иванов, някогашен лидер на младежкия СДС, с когото бе по едно и също време столичен общински съветник, и с Единна народна партия на Валентина Василева. Целта е обединение на десни партии, неправителствени организации и отделни граждани – модела, който повече от година разработва платформата на Христо Иванов и Атанас Атанасов “Демократична България”, където отидоха голяма част от реформаторите като например Мартин Димитров.

В СДС са обърнали взор по-скоро към някои от партньорите в Обединени патриоти. Не е изключено в бъдеще да има коалиция с тях.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега