Бургас, Политика, Топ новини

СДС възражда младежката си структура с “Пътуващо есе”

0

Конкурсът за есе „СДС- 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България ” е първата инициатива, с която  партията възражда националната структура на младежката си организация. Целта е клубовете в цялата страна отново да имат органи на централно  управление  и  така да участват  по-активно в  националната политика.

Това съобщиха Анелия Иванова от МСДС-София и колегата й Дончо Златев от МСДС-Бургас, които днес дадоха старт на инициативата именно от морския град. Есето е пътуващо и след Бургас ще премине през Варна, Русе, Плевен, Перник и София. Творбите на младите автори ще бъдат оценявани лично от председателя на СДС Божидар Лукарски, който е начело на петчленното жури.

„Целта ни е с пътуващото есе да достигнем до младите хора и да ги мотивираме да изразят своето мнение.  Най-важното е, че идеите няма да останат просто на хартия. С тях ще се запознае  ръководството на СДС  и е възможно  най-важните предложения да се превърнат в питания, въпроси и законопроекти, които ще бъдат входирани в Народното събрание”, заяви Анелия Иванова.

Дончо Златев, който освен  председател на МСДС-Бургас е и начело на Инициативния комитет за възстановяване на младежката национална структура,  припомни, че този модел вече е прилаган успешно в морския град.

„МСДС винаги е било проводник на подобни идеи. Именно от младежката структура в Бургас тръгнаха важни предложения за промени в образованието. Надявам се, че в събраните есета ще има теми, които от локални ще прераснат в национални  приоритети за СДС и Реформаторския блок. За нас конкурсът е начин да възобновим връзката с  младите хора”, заяви Златев.

Конкурсът „СДС- 25 години по сините стъпки. Демократичната промяна и дясната перспектива пред Република България ” ще продължи до 15-ти септември (първия учебен ден). Участие в него могат да вземат младежи до 29-годишна възраст, като изискването е размерът на есетата да е до 3 машинописни страници. Участниците могат да изпращат своите на творби на ФБ-страницата на инициативата -МСДС – “По сините стъпки” –https://www.facebook.com/msdssofia и на e-mail: sdspresscenter@gmail.com

Тримата призьори ще станат ясни  след 15-ти септември и ще бъдат наградени лично от председателя на СДС Божидар Лукарски. Те ще получат парични награди в размер съответно: 500, 300 и 200 лева. Всички есета ще бъдат публикувани на официалната страница на СДС – www.sds.bg.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега