Бургас, Политика, Топ новини

Свободата дава сила: СДС тръгва на избори с нови идеи за бъдещето на Бургас

0

„Свободата дава сила”. Това е мотото на предизборната кампания на СДС-Бургас, които на местния вот участват със силна самостоятелна листа за общински съветници. В нея се включиха изявени личности от сферата на бизнеса, образованието, изкуството  и спорта в морския град. Днес те  бяха  представени  в емблематичната централа на сините на ул. „Ал. Богориди”. На местните избори СДС участва с N64 в интегралната бюлетина.

„В листата има хора, които в житейския си път са доказали не само своя професионализъм, но и това, че могат да бъдат полезни на обществото. Това е така, защото ние в СДС залагаме на качеството пред количеството”, заяви водачът на листата д-р Георги Митев. Той, Станимир Апостолов и Тошко Иванов бяха представителите на СДС в последния общински съвет. На тези избори и тримата отново са в листата, която включва и силна гражданска квота.

„Ще водим предизборната кампания под мотото „Свободата дава сила”, защото с него се обръщаме към свободомислещите хора и тези, които са независими. Вярваме, че дори тези, които нямат политически пристрастия, могат да оценят  нашите кандидати. Когато видят лицата в нея,  се надяваме да  се убедят, че ще бъдем полезни”, допълни д-р Митев.

СДС не води само предизборна кампания, но използва този месец, за да направи отчет и на всичко свършено по време на изминалия мандат на Общинския съвет. Сините са едни от малкото политически сили, които в програмната си брошура са включили и точки с изпълнените ангажименти, поети на предните избори.

 „В бъдещия Общински съвет едни от основните ни приоритети са спортните бази и детско-юношеските школи, както и с намаляването  и правилното  разпределение на местните данъци. Според нас разрешаването на казуса със стадионите на територията на община Бургас е изключително важно за града. Политиката ни в това отношение ще е запазване на спортните бази. Много държим и на друга важна тема, за която сме подготвили конкретно предложение. Ще работим за намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%”, заяви Станимир Апостолов.

Идеите на сините показват и как Бургас може не само да задържи младите хора, но и да привлече такива от други градове. Това е възможно, ако при  покупка на първо жилище при млади семейства първите три години те бъдат освободени от  Данък недвижими имоти.

Това, че сините  държат на младите хора, личи още в тяхната листа, на която на трето място е 28-годишният Дончо Златев. Златев е член на НИС на СДС за Югоизточен регион.

„В следващия Общински съвет категорично ще защитаваме в Бургас да бъде създаден единен Детски спешен център. Ще развиваме тази политика в три направления, защото няма по-страшно от това да обикаляш посред нощ с дете на ръце в коя болница е дежурният педиатър. Това трябва да спре. Ще работим за  обособяване на място, където всяко семейство с малко дете да знае, че може да отиде и 24 часа в денонощието да получи квалифицирана помощ. Второто направление е оборудване на центъра с  детска линейка. В момента в България има само една, а ние от няколко месеца се борим да убедим Министерството на здравеопазването, че детски линейки са нужни в цялата страна”, заяви Дончо Златев.

В програмата на СДС е залегнало и създаването на иновативен общински фонд за подпомагане на деца с увреждания. Преди няколко мандата именно СДС-Бургас беше моторът за основаване  на общинския фонд за подпомагане на ин витро процедури. Днес ефектът от него е неоспорим. Същото може да се постигне и с фонд, който да помага на децата с увреждания.

На почетното 20-то място в листата е лицето на сините в Бургас Тошко Иванов. По свое желалние той зае последното място, за да даде тласък на преференциалната кампания.

„Силно се надявам гражданите на Бургас да разпознаят почтените и качествени хора и да ги излъчат в бъдещия Общински съвет. Още по-силно се надявам да надделее разумът в избирателите и те да излъчат тези, които действително работят”, заяви Тошко Иванов.

СДС наистина се гордее, че в листата си има представители на бизнеса, университетски преподаватели, педагози и спортисти, които всички познаваме. Добрите си впечатления от сините не спести футболната легенда Антон Спасов.

„За мен е удоволствие да бъда в листата на хора, които са се доказали със своята работа, а не с обещания. В бъдещия Общински съвет аз ще се концентирам  изцяло към спорта в Бургас.”, заяви Спасов.

Сините не забравят и кварталите на града. Според Димчо Рачев е време в следващите 4 години най-накрая да бъдат  обособени изнесени офиси за обслужване на граждани в кварталите Победа и Акации.

Както винаги, така и по време на кампанията, гражданите на Бургас могат да посетят и да разговарят с лицата на СДС в централата на ул. „Ал. Богориди” 34.

СДС: „Свободата дава сила” участва на местните избори с N64 в интегралната бюлетина. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

 

Ето листата с кандидати за общински съветници на СДС –Бургас.

 

1.      Георги  Митев – доктор по ветеринарна медицина

2.      Станимир  Апостолов – финансист

3.      Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител на партията за Югоизточен регион

4.      Антон  Спасов – футболна легенда

5.      Мара Стоянова – икономист

6.      Димчо Рачев – зам. – председател на общинската стуктура на СДС Бургас 

7.      Велин Дракалиев – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас

8.      Пенка Георгиева – преподавател в Бургаски свободен университет

9.      Красимир Коларов – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас

10.  Милена Коларова – музикален педагог

11.  Веселин Стоянов – предприемач

12.  Косара Стайкова – представител на МСДС

13.  Румен Гърков – предприемач

14.  Славка Костадинова – предприемач

15.  Емил Станишев – предприемач

16.  Любомир Димитров – експерт в сферата на туризма

17.  Стайко Симеонов – икономист

18.  Сотир Йовчев  – дългогодишен кмет на село Твърдица

19.  Ташо  Желев – икономист

20.  Тошко Иванов – мениджър в туризма

 

 

Изпълнени мерки от програмата на СДС- Бургас

за местни избори 2015 г.

 

1. Целенасочена работа по привличането на квалифицирани специалисти и фирми за развитие на аутсорсинг и ИТ сектора и създаване на условия и програми за обучение на ученици от бургаските училища с цел задоволяване търсенето на ИТ специалисти;

2. Създаване на общински фонд за отпускане на стипендии на ученици и млади учители;

3. Изграждане на по-ефективна система за паркиране на територията на община Бургас;

4. Опазване на архитектурното и културното наследство;

5. Изграждане на паметник на жертвите на тоталитарните режими;

6. Подпомагане на семействата, полагащи грижи за деца и лица с увреждания, чрез изграждане на центрове за социална интеграция и рехабилитация и дневни центрове.

7. Създаване на общински фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

 

 

 

Политики на СДС-Бургас за местни избори 2019 г.

 

1. Създаване на спешен детски център, оборудван с детски линейки;

2. Създаване на общински фонд за подпомагане на деца с увреждания;

3. Намаляване и правилно разпределение на местните данъци;

4. 1000 лв. еднократна помощ за първо и 2000 лв. за второ дете, при изпълнение на следните условия:

            – уседналост – 3 год.

            – образование на родителите – минимум средно

            – постоянна работа – минимум 1 год.

5. При покупка на първо жилище на млади семейства – първите 3 години без местен данък;

6. Аутсорсинг на определени общински услуги след задълбочен анализ;

7. Обособяване на изнесен офис за обслужване на граждани в квартали Победа и Акации;

8. Мерки за контролиране популацията на бездомни животни /улични котки и гларуси/;

9. Увеличаване на средствата за детско – юношески спортни школи;

10. Решаване на проблемите със стадионите на територията на община Бургас;

11. Оптимизиране на наредбите, отнасящи се до средния и дребния бизнес и намаляване на административната тежест;

12. Намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега