Политика, Топ новини

СДС: Стратегията за детето е папагалско налагане на европейски опит

0

Децата са най-голямата ценност на всяко демократично и хуманно общество.Тяхното бъдеще е въпрос на национална сигурност, защото не е все едно какви граждани създават и възпитават семействата и обществото в една държава. Това заявяват от Съюза на демократичните сили по повод протестите на родители срещу Проекта за Национална стратегия за детето 2019-2030 г.

Те призовават институциите, разработили документа, да вземат предвид несъгласията с него. Според СДС фактът, че в обществото възниква напрежение спрямо Стратегията означавал, че има сериозен проблем със съдържанието й. Те са категорични, че тя не може да бъде налагана, без мнозинството да е убедено в нейната полезност.

Според партията реакциите на българското общество спрямо Истанбулската конвенция са били показателни, че привнасянето на неразбираеми и неестествени понятия, които не отговарят на националните традиции, води до отхвърляне на целия документ. Те посочват, че същото ще се случи и с предлаганата стратегия за детето.

Причината е, че много от критиците на документа виждат прекалена намеса от страна на държавата и заплаха за правата на родителите и развитието на децата.

България ясно показа, че не приема “родител едно” и “родител две”, не разбира понятието “трети пол” освен в медицинския му смисъл, не позволява семейните устои, възпитали силни и достойни личности през вековете, да бъдат заменени от криворазбрани европейски директиви и синхронизации с регламенти и правилници, категорични са от СДС.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега